VAŠE CESTA KE ZDRAVÍ ZAČÍNÁ ZDE

Jejím cílem je, abyste se uzdravili co nejpřirozenějším způsobem a znovu se cítili dobře.

Uzdravit se můžete i v případě, že je Vaše tělo utlumené vlivem silných léků nebo postupů, které léčí symptomy nemoci místo její příčiny.

Právě léčba symptomů namísto příčiny je často důvodem, proč se Vám nedaří úplně se uzdravit. Pocit úlevy je v nedohlednu a Váš stav se časem nezlepšuje nebo je naopak ještě horší.

Správným jídlem nebo změnou návyků přitom vyléčíte přímo zdroj problémů, kterým je nerovnováha organismu.

Konkrétně můžete řešit problémy jako například: potíže s trávením, nadváhou, alergiemi, štítnou žlázou, spánkem, menopauza, problémy spojené se stresem, pletí, poruchy krve, dýchací potíže, bolesti zad, kloubů a hlavy.

Jídelníček

By měl být individuální, přírodní, sezónní a měl by nabízet velký výběr. Ten váš přesně takový bude.

Zajímá mě váš příběh

Fyzické onemocnění často odráží duševní stav. Jakákoliv dlouhodobá nepohoda, stres nebo negativní emoce vás ovlivňují. Občas stačí malé změny k velkým zlepšením.

Přírodní cesta ke zdraví

Vhodně zvoleným jídlem můžete nemoci vyléčit. Pomůžu vám najít tu správnou cestu, abyste se uzdravili.

Je to snadné

Chcete zhubnout? Nebojte se. Žádné kalorie, sacharidy, tuky nebo bílkoviny počítat nebudeme.

Hledám příčinu

Bolest a nemoc jsou varovné signály. Vaše tělo tak říká, že něco není v pořádku. Příčina potíží ale bývá jinde. Pomůžu vám ji najít a odstranit, abyste se plně uzdravili.

Respektuji vaši jedinečnost

Každý jsme jiný. Máme různé potřeby i životní styl. To platí i ve výživě. Zejména když onemocníme. Při terapii beru na tyto rozdíly ohled.

Články a recepty

11 mýtů o půstu a nutnosti jíst často a malé porce

Přerušovaný půst se v poslední době stal velmi populárním. Jedná se o stravovací návyk, kdy střídáte mezi obdobími půstu a obvyklého stravování. Nicméně toto téma obklopuje řada různých mýtů. Tento článek odhalí 11 nejčastějších mýtů o půstu, svačení a nutnosti jíst často malé porce. 1. Pokud přeskakujete snídaně, ztloustnete „Snídaně je nejdůležitější jídlo dne.“ Existuje přetrvávající […]

Máslo vs. margarín – proč věřím víc kravám než chemikům

Na internetu koluje ohromné množství dezinformací o stravě. Dokonce i profesionálové často řeknou věci, které jsou v rozporu se selským rozumem a nemají žádný vědecký podklad. Například když radí lidem, aby místo másla používali v továrně vyrobený margarín… Rozdíl mezi máslem a margarínem Máslo a margarín mají stejný účel. Používají se na vaření, na pečení […]

8 způsobů, jak potravinářské společnosti schovávají obsah cukru v jídle

Jíst hodně přidaného cukru nedělá Vašemu zdraví dobře. Jeho vysoký příjem je spojený s nemocemi jako jsou obezita, cukrovka 2. typu a onemocnění srdce (1, 2, 3, 4). Výzkum navíc ukazuje, že v současné době hodně lidí jí příliš přidaného cukru (5, 6, 7, 8, 9). Průměrný Američan sní přibližně asi 15 čajových lžiček (60 […]

Co jíte? A co jí Vás?

Jste to, co jíte nebo tak nějak je to rčení. Stanete se tím, co konzumujete – nejen ústy ale také svýma očima, ušima a svou myslí. Věda už dokázala, že to, co fyzicky přijímáme do našeho těla má obrovský vliv na to, jak se cítíme, kolik máme energie, jaké je naše fyzické zdraví a i […]

51 nejběžnějších názvů cukru se kterými se setkáte

Přidaný cukr je možná jednou z nejméně zdravých ingrediencí moderního jídelníčku. Američané sní v průměru 15 čajových lžiček přidaného cukru každý den, ačkoli zdroje uvádí v tomto směru různé hodnoty (1). V Čechách podle statistik sníme cukru také požehnaně. Většina tohoto cukru se skrývá ve zpracovaných potravinách. Lidé si tak často ani neuvědomují, že jej […]