VAŠE CESTA KE ZDRAVÍ ZAČÍNÁ ZDE

Jejím cílem je, abyste se uzdravili co nejpřirozenějším způsobem a znovu se cítili dobře.

Uzdravit se můžete i v případě, že je Vaše tělo utlumené vlivem silných léků nebo postupů, které léčí symptomy nemoci místo její příčiny.

Právě léčba symptomů namísto příčiny je často důvodem, proč se Vám nedaří úplně se uzdravit. Pocit úlevy je v nedohlednu a Váš stav se časem nezlepšuje nebo je naopak ještě horší.

Správným jídlem nebo změnou návyků přitom vyléčíte přímo zdroj problémů, kterým je nerovnováha organismu.

Konkrétně můžete řešit problémy jako například: potíže s trávením, nadváhou, alergiemi, štítnou žlázou, spánkem, menopauza, problémy spojené se stresem, pletí, poruchy krve, dýchací potíže, bolesti zad, kloubů a hlavy.

Jídelníček

By měl být individuální, přírodní, sezónní a měl by nabízet velký výběr. Ten váš přesně takový bude.

Zajímá mě váš příběh

Fyzické onemocnění často odráží duševní stav. Jakákoliv dlouhodobá nepohoda, stres nebo negativní emoce vás ovlivňují. Občas stačí malé změny k velkým zlepšením.

Přírodní cesta ke zdraví

Vhodně zvoleným jídlem můžete nemoci vyléčit. Pomůžu vám najít tu správnou cestu, abyste se uzdravili.

Je to snadné

Chcete zhubnout? Nebojte se. Žádné kalorie, sacharidy, tuky nebo bílkoviny počítat nebudeme.

Hledám příčinu

Bolest a nemoc jsou varovné signály. Vaše tělo tak říká, že něco není v pořádku. Příčina potíží ale bývá jinde. Pomůžu vám ji najít a odstranit, abyste se plně uzdravili.

Respektuji vaši jedinečnost

Každý jsme jiný. Máme různé potřeby i životní styl. To platí i ve výživě. Zejména když onemocníme. Při terapii beru na tyto rozdíly ohled.

Články a recepty

Máslové sušenky z cizrnové mouky (3+4)

Pokud máte rádi máslovou chuť, tak si přijdete na své. Klasické máslové sušenky jsou skvělé ale z cizrnové mouky chutnají ještě lépe. Jsou krásně křehké a připravíte je během pár minut. Ingredience: 250 g cizrnové mouky 200 g třtinového cukru 150 g másla 3 vaječné žloutky 2 čajové lžičky kypřícího prášku 2 čajové lžičky vanilkového […]

Falafel (3+4)

Návod na tento skvělý recept jsem našel na stránkách http://www.homecookingadventure.com/. Falafel pochází z perské kuchyně, která patří mezi mé nejoblíbenější. Běžně se falafel smaží v oleji ale tento recept je pečenou verzí falafelu. Můžete si jej dát jako hlavní jídlo nebo předkrm. Většinou se podává v pita chlebu společně se zeleninou a omáčkou z tahini. Je […]

Pražená cizrna (3+4)

Pokud jste ještě nikdy neměli praženou cizrnu, tak ji vyzkoušejte co nejdřív. Je to skvělý snack po jídle a příprava je naprosto jednoduchá. Pražená cizrna se navíc dobře pojí skoro s jakýmkoliv kořením, takže můžete pokaždé experimentovat a připravit ji trochu jinak. Ingredience: 250 g cizrny (buď použijte z konzervy nebo ji naložte přes noc do vody) […]

Dýňová polévka s praženými dýňovými semínky (4+5)

S příchodem barevného podzimu nám v plném proudu začala i dýňová sezóna. Proto bych se chtěl podělit o recept na dýňovou polévku, kterou v tomto ročním období doma pravidelně vaříme. Samotná polévka je hotová během 30 minut. Dýni zpracujeme celou i se semínky. Skvěle chutná i s olivovým chlebem (na obrázku). Recept na něj je zde. Ingredience: 1 středně velká […]

Cizrna v rajčatovo cibulové omáčce (3+4)

  Tohle byl jeden z prvních receptů s cizrnou, které jsem kdysi vyzkoušel a na tento způsob jí připravuju celkem pravidelně až dodnes. Ingredience: 250 g cizrny 300 ml vody 5 středně velkých nakrájených cibulí 3 polévkové lžíce ghí ½ čajové lžičky soli 1 čajové lžičky hrubě mleté pálivé papriky 1 čajové lžičky mletého koriandru 1 […]