Přečtěte si zajímavé informace
Články v blogu
8 března 2018
Přerušovaný půst se v poslední době stal velmi populárním. Jedná se o stravovací návyk, kdy střídáte mezi obdobími půstu a obvyklého stravování. Nicméně toto téma obklopuje […]
6 února 2018
Na internetu koluje ohromné množství dezinformací o stravě. Dokonce i profesionálové často řeknou věci, které jsou v rozporu se selským rozumem a nemají žádný vědecký podklad. […]
12 prosince 2017
Jíst hodně přidaného cukru nedělá Vašemu zdraví dobře. Jeho vysoký příjem je spojený s nemocemi jako jsou obezita, cukrovka 2. typu a onemocnění srdce (1, 2, […]
21 listopadu 2017
Jste to, co jíte nebo tak nějak je to rčení. Stanete se tím, co konzumujete – nejen ústy ale také svýma očima, ušima a svou myslí. […]
25 října 2017
Přidaný cukr je možná jednou z nejméně zdravých ingrediencí moderního jídelníčku. Američané sní v průměru 15 čajových lžiček přidaného cukru každý den, ačkoli zdroje uvádí v […]
26 září 2017
Oblíbenost bio potravin dneska stále stoupá. V supermarketech rostou větší regály s nabídkou bio výrobků a možná se časem dočkáme i bio supermarketu. I přes jejich […]
17 dubna 2017
K léčbě nemocí používám ve své praxi hlavně stravu. Velmi často jsou to ale právě potraviny, které za vznikem nemoci stojí (kromě dalších faktorů). Léky a […]
19 února 2017
V minulém článku jsem se věnoval tématu fyzické rovnováhy, jak jí lze dosáhnout a jak nám naše smysly pomáhají udržet tuto rovnováhu tak, abychom neonemocněli. Naše rovnováha […]
4 června 2016
V rámci teorie základních orgánů je cílem dosažení rovnováhy a to jak duchovní tak i fyzické. V tomto článku bych se chtěl zaměřit především na tu vnější, […]